Hvorfor styrketrening er bra!

Spør du deg noen gang om hvorfor styrketrening er bra?
Eller lurer du på hvorfor du egentlig bør begynne å trene litt styrke?
Vi skal gi deg litt svar på noe av det du helt sikkert har lurt litt på 🙂

Bygg muskler og øk styrken din

Styrketrening er en form for fysisk aktivitet som fokuserer på å utvikle muskelstyrke og øke muskelmasse. Det er en av de mest effektive måtene å forbedre kroppens funksjon og utseende. Uansett om du er nybegynner eller en erfaren utøver, kan styrketrening tilpasses for å møte dine individuelle mål og behov.

Hvorfor er egentlig styrketrening viktig for oss?

Styrketrening har en rekke fordeler for helse og velvære:

 1. Økt muskelmasse: Styrketrening bidrar til å bygge og opprettholde muskelmasse. Dette er viktig for kroppens stoffskifte og kan bidra til å kontrollere vekten.
 2. Økt styrke: Ved å trene musklene jevnlig, blir de sterkere over tid. Dette gir deg økt fysisk kraft og evnen til å takle dagliglivets utfordringer lettere.
 3. Bedre kroppsholdning: Sterkere muskler bidrar til å støtte ryggraden og forbedre kroppsholdningen. Dette kan redusere risikoen for ryggproblemer.
 4. Beskyttelse mot skader: Styrketrening kan bidra til å styrke leddene og musklene, redusere risikoen for skader, og forbedre sportsytelsen.
 5. Økt beinmasse: Styrketrening har vist seg å forbedre beintettheten og kan hjelpe til med å forebygge beinskjørhet hos eldre.

Hvordan kan du komme i gang med styrketrening?

 1. Sett mål: Begynn med å definere målene dine. Vil du øke muskelmasse, øke styrken, eller begge deler? Dette vil hjelpe deg med å utforme et passende treningsprogram.
 2. Lær riktig teknikk: Riktig teknikk er avgjørende for å unngå skader og maksimere resultatene. Hvis du er nybegynner, kan det være lurt å søke veiledning fra en erfaren personlig trener.
  Hos oss har vi personlig trenere med videreutdanning og bred egen erfaring.
 3. Start lett: Begynn med vekter som er passende for ditt nåværende treningsnivå. Øk gradvis belastningen etter hvert som musklene tilpasser seg.
 4. Variert trening: Variasjon er viktig for å unngå platåer og opprettholde fremgang. Variér øvelser, antall repetisjoner og belastninger.
 5. Tren hele kroppen: Ikke neglisjer noen muskelgrupper. Trening bør være balansert for å forhindre ubalanse og skjevhet i kroppen.

Vi gir deg noen eksempler på styrketreningsøvelser:

 1. Knebøy: En flott øvelse for å trene ben og setemuskler.
 2. Benkpress: Styrker brystmuskulaturen, skuldre og triceps.
 3. Markløft: Fokuserer på ryggmuskler, korsrygg, og bein.
 4. Push-ups: En effektiv øvelse for overkroppen og kjernemuskulaturen.
 5. Kroppsvektøvelser: Dette inkluderer øvelser som pull-ups, dips og planke, som bruker din egen kroppsvekt som motstand.


Vi har også mange maskiner hos oss som er enkle å bruke og kan være en trygghet i oppstarten for deg som ikke har erfaring med styrketrening fra før.

Styrketrening er en viktig del av en balansert treningsrutine. Uansett om du ønsker å bygge muskler, øke styrken eller forbedre din generelle helse, kan styrketrening tilpasses til dine behov. Husk å trene med riktig teknikk, variere treningsøktene dine, og ha tålmodighet, da resultater ofte tar tid. Med dedikasjon og regelmessig innsats kan du oppnå dine mål gjennom styrketrening.

Ønsker du å komme i gang men trenger litt ekstra hjelp for motivasjon? Ta kontakt med oss for en uforpliktende treningsprat eller rett og slett en prøvetime 🙂